Χυλοπίτες Mio Gusto με μανιτάρια
Ελαφριά συνταγή, με πλούσια υφή και μεστή γεύση.
Υλικά:
- 500γρ χυλοπίτες Mio Gusto
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κιλό μανιτάρια portobello
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- Μυζήθρα τριμμένη
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στη μέση.
Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ, βράζουμε για λίγα λεπτά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια με μια τσιμπίδα τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!
χυλοπίτες Mio Gusto με μανιτάρια
Χυλοπίτες Mio Gusto με μανιτάρια
Ελαφριά συνταγή, με πλούσια υφή και μεστή γεύση.
Υλικά:
- 500γρ χυλοπίτες Mio Gusto
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κιλό μανιτάρια portobello
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- Μυζήθρα τριμμένη
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στη μέση.
Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ, βράζουμε για λίγα λεπτά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια με μια τσιμπίδα τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!