Κοκκινιστός τραχανάς με φέτα & ελιές
Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα γλυκό τραχανά mio gusto
- 500 gr χυμός ντομάτας ( passata )
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 gr φέτα ¨Μπούρινος¨ τριμμένη
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές ροδέλα
- 500 ml ζωμό κότας
- φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα ( ή εναλλακτικά μαντζουράνα )
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5΄ μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε το ζωμό, την passata, τη φρέσκια ντομάτα και τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά.
Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν ο τραχανάς χυλώσει ελαφρά σερβίρουμε με λίγη τριμμένη φέτα και μερικές ροδέλες ελιάς.
Καλή σας όρεξη!
κοκκινιστός τραχανάς με φέτα και ελιές
Κοκκινιστός τραχανάς με φέτα & ελιές
Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα γλυκό τραχανά mio gusto
- 500 gr χυμός ντομάτας ( passata )
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 gr φέτα ¨Μπούρινος¨ τριμμένη
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές ροδέλα
- 500 ml ζωμό κότας
- φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα ( ή εναλλακτικά μαντζουράνα )
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5΄ μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε το ζωμό, την passata, τη φρέσκια ντομάτα και τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά.
Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν ο τραχανάς χυλώσει ελαφρά σερβίρουμε με λίγη τριμμένη φέτα και μερικές ροδέλες ελιάς.
Καλή σας όρεξη!