Τραχανοκεφτέδες
με τραχανά λαχανικών Mio Gusto
Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο ορεκτικό.
Υλικά:
400γρ. τραχανά λαχανικών mio gusto
150γρ. φέτα θρυμματισμένη ¨Μπούρινος¨
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Φρυγανιά τριμμένη
Αρκετό άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τον τραχανά λαχανικών mio gusto σε ζεστό νερό για 30’ λεπτά (2 ποτήρια τραχανά 1,5 ποτήρια νερό) προσπαθώντας να μην σουρώσουμε τα υγρά του, αλλά να τα απορροφήσει ο τραχανάς και να κρατήσει όλα τα θρεπτικά του στοιχεία.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον τραχανά μαζί με την φέτα, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά. Σε περίπτωση που ο τραχανάς έχει λίγα υγρά ακόμη, ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μείγμα μας καλύτερα.
Πλάθουμε τους τραχανοκεφτέδες σε όποιο σχήμα θέλουμε. Εμείς τους κάναμε μικρούς στρογγυλούς. Τους βάζουμε για 100΄ λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν περισσότερο πριν το τηγάνισμα. Τους τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν .
Οι τραχανοκεφτέδες είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
Τους σερβίρουμε με μια σως γιαουρτιού (γιαούρτι, άνηθο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι & ελάχιστο κέτσαπ).
Καλή σας όρεξη!
Tip Mio Gusto:
Δοκιμάστε και την πικάντικη εκδοχή με πολίτικο τραχανά Mio Gusto.
τραχανοκεφτέδες με τραχανά λαχανικών Mio Gusto
Τραχανοκεφτέδες
με τραχανά λαχανικών Mio Gusto
Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο ορεκτικό.
Υλικά:
400γρ. τραχανά λαχανικών mio gusto
150γρ. φέτα θρυμματισμένη ¨Μπούρινος¨
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Φρυγανιά τριμμένη
Αρκετό άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τον τραχανά λαχανικών mio gusto σε ζεστό νερό για 30’ λεπτά (2 ποτήρια τραχανά 1,5 ποτήρια νερό) προσπαθώντας να μην σουρώσουμε τα υγρά του, αλλά να τα απορροφήσει ο τραχανάς και να κρατήσει όλα τα θρεπτικά του στοιχεία.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον τραχανά μαζί με την φέτα, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά. Σε περίπτωση που ο τραχανάς έχει λίγα υγρά ακόμη, ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μείγμα μας καλύτερα.
Πλάθουμε τους τραχανοκεφτέδες σε όποιο σχήμα θέλουμε. Εμείς τους κάναμε μικρούς στρογγυλούς. Τους βάζουμε για 100΄ λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν περισσότερο πριν το τηγάνισμα. Τους τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν .
Οι τραχανοκεφτέδες είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
Τους σερβίρουμε με μια σως γιαουρτιού (γιαούρτι, άνηθο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι & ελάχιστο κέτσαπ).
Καλή σας όρεξη!
Tip Mio Gusto:
Δοκιμάστε και την πικάντικη εκδοχή με πολίτικο τραχανά Mio Gusto.