Κοτόπουλο στο φούρνο με χυλοπιτάκι Mio Gusto
Πεντανόστιμο και χορταστικό παραδοσιακό πιάτο
Υλικά:
· 1 ολόκληρο κοτόπουλο
· 500gr χυλοπιτάκι Mio Gusto
· 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
· 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
· 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
· 1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
· 1 ποτήρι λευκό κρασί
· 1 κιλό ντομάτα κονκασέ
· Αλάτι, πιπέρι
· 8 κόκκους μπαχάρι, 1 ξύλο κανέλας
· 2 καρφάκια γαρίφαλο
· 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
· Πλένουμε το κοτόπουλο, το περνάμε λίγο από το τηγάνι να ροδίσει και στη συνέχεια το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
· Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ.
· Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη και αραιώνουμε με 1,5 λίτρο νερό.
· Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Έπειτα βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς ώσπου να ψηθεί καλά και να ροδίσει, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Πάντα ανάλογα με το φούρνο.
· Αφού σιγουρευτούμε ότι το κοτόπουλο ψήθηκε, το αφαιρούμε με προσοχή, προσθέτουμε ζεστό νερό ως τη μέση του ταψιού, ρίχνουμε το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε καλά με μια πλατιά κουτάλα.
· Δοκιμάζουμε το ζουμί και προσθέτουμε αλάτι, γιατί το ζυμαρικό ζητάει αλάτι. Βράζουμε περίπου 5-6 λεπτά ή όσο μας υποδεικνύει η συσκευασία από το χυλοπιτάκι.
· Αφού βεβαιωθούμε ότι έβρασε το χυλοπιτάκι, (πρέπει να κρατάει λίγο και να έχει ζουμί το ταψί), τοποθετούμε το ψημένο κοτόπουλο ανάμεσα στο χυλοπιτάκι και σβήνουμε το φούρνο.
· Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και προσθέτουμε τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Καλή σας όρεξη!
κοτόπουλο στο φούρνο με χυλοπιτάκι Mio Gusto
Κοτόπουλο στο φούρνο με χυλοπιτάκι Mio Gusto
Πεντανόστιμο και χορταστικό παραδοσιακό πιάτο
Υλικά:
· 1 ολόκληρο κοτόπουλο
· 500gr χυλοπιτάκι Mio Gusto
· 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
· 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
· 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
· 1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
· 1 ποτήρι λευκό κρασί
· 1 κιλό ντομάτα κονκασέ
· Αλάτι, πιπέρι
· 8 κόκκους μπαχάρι, 1 ξύλο κανέλας
· 2 καρφάκια γαρίφαλο
· 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
· Πλένουμε το κοτόπουλο, το περνάμε λίγο από το τηγάνι να ροδίσει και στη συνέχεια το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
· Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ.
· Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη και αραιώνουμε με 1,5 λίτρο νερό.
· Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Έπειτα βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς ώσπου να ψηθεί καλά και να ροδίσει, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Πάντα ανάλογα με το φούρνο.
· Αφού σιγουρευτούμε ότι το κοτόπουλο ψήθηκε, το αφαιρούμε με προσοχή, προσθέτουμε ζεστό νερό ως τη μέση του ταψιού, ρίχνουμε το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε καλά με μια πλατιά κουτάλα.
· Δοκιμάζουμε το ζουμί και προσθέτουμε αλάτι, γιατί το ζυμαρικό ζητάει αλάτι. Βράζουμε περίπου 5-6 λεπτά ή όσο μας υποδεικνύει η συσκευασία από το χυλοπιτάκι.
· Αφού βεβαιωθούμε ότι έβρασε το χυλοπιτάκι, (πρέπει να κρατάει λίγο και να έχει ζουμί το ταψί), τοποθετούμε το ψημένο κοτόπουλο ανάμεσα στο χυλοπιτάκι και σβήνουμε το φούρνο.
· Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και προσθέτουμε τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Καλή σας όρεξη!