Xυλοπίτες λαχανικών Mio Gusto με μελιτζάνα και φέτα
Μοναδικός αρμονικός συνδυασμός φέτας και μελιτζάνας, που απογειώνει τις χυλοπίτες λαχανικών Mio Gusto!
Υλικά :
- 400 γρ χυλοπίτες λαχανικών Mio Gusto
- 4 μελιτζάνες τσακώνικες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 συσκευασίες ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
- τρίμματα φέτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε κυβάκια. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15′.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ψιλοκομμένο για 2-3 λεπτά. Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε. Προσθέτουμε τα ντοματάκια στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.
Ταυτόχρονα βράζουμε τις χυλοπίτες λαχανικών Mio Gusto, τις σουρώνουμε προσθέτοντας ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν και τις προσθέτουμε τέλος στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Tip Mio Gusto
Αν αφαιρέσουμε τη φέτα, το πιάτο μας γίνεται κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας.
χυλοπίτες λαχανικών Mio Gusto με μελιτζάνα και φέτα
Xυλοπίτες λαχανικών Mio Gusto με μελιτζάνα και φέτα
Μοναδικός αρμονικός συνδυασμός φέτας και μελιτζάνας, που απογειώνει τις χυλοπίτες λαχανικών Mio Gusto!
Υλικά :
- 400 γρ χυλοπίτες λαχανικών Mio Gusto
- 4 μελιτζάνες τσακώνικες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 συσκευασίες ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
- τρίμματα φέτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε κυβάκια. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15′.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ψιλοκομμένο για 2-3 λεπτά. Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε. Προσθέτουμε τα ντοματάκια στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.
Ταυτόχρονα βράζουμε τις χυλοπίτες λαχανικών Mio Gusto, τις σουρώνουμε προσθέτοντας ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν και τις προσθέτουμε τέλος στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Tip Mio Gusto
Αν αφαιρέσουμε τη φέτα, το πιάτο μας γίνεται κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας.