Παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto.
Πεντανόστιμο παστίτσιο με σπιτική μπεσαμέλ.
ΥΛΙΚΑ:
500 gr μακαρονάκι κοφτό mio gusto
1 kg μοσχαρίσιο κιμά
1 κουτί ντοματοπολτό
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 καρότο
1 ξυλάκι κανέλλα, 2 φύλλα δάφνης, 5 κόκκους μπαχάρι
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
16 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 αυγά
½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
200 gr τριμμένο τυρί για μακαρόνια
50 gr τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο ψιλοκομμένα και όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε τον ντοματοπολτό, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Στο μεταξύ βράζουμε το μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε χωρίς να το ξεπλύνουμε και το απλώνουμε σε ένα μέτριο, πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και τα προσθέτουμε μαζί με το μισό τυρί στο μακαρονάκι, ανακατεύοντας καλά. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Τέλος, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ το ένα κουτί γάλα εβαπορέ με το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το δεύτερο κουτί γάλα εβαπορέ και λίγο βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέτετε το μείγμα από το μίξερ και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους δύο κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από τον κιμά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και λίγο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Καλή σας όρεξη!
παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto
Παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto.
Πεντανόστιμο παστίτσιο με σπιτική μπεσαμέλ.
ΥΛΙΚΑ:
500 gr μακαρονάκι κοφτό mio gusto
1 kg μοσχαρίσιο κιμά
1 κουτί ντοματοπολτό
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 καρότο
1 ξυλάκι κανέλλα, 2 φύλλα δάφνης, 5 κόκκους μπαχάρι
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
16 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 αυγά
½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
200 gr τριμμένο τυρί για μακαρόνια
50 gr τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο ψιλοκομμένα και όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε τον ντοματοπολτό, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Στο μεταξύ βράζουμε το μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε χωρίς να το ξεπλύνουμε και το απλώνουμε σε ένα μέτριο, πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και τα προσθέτουμε μαζί με το μισό τυρί στο μακαρονάκι, ανακατεύοντας καλά. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Τέλος, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ το ένα κουτί γάλα εβαπορέ με το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το δεύτερο κουτί γάλα εβαπορέ και λίγο βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέτετε το μείγμα από το μίξερ και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους δύο κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από τον κιμά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και λίγο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Καλή σας όρεξη!