Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με τραχανά με κουρκουμά Mio Gusto.
Νοστιμότατη συνταγή, κατάλληλη για κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλο ή εναλλακτικά ένα κοτόπουλο ολόκληρο
300gr τραχανάς με κουρκουμά Mio Gusto
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
1 κύβο κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
50 gr έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου, ενώ ταυτόχρονα τα αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια τα βάζουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου, ανακατεύουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, τον κύβο και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το κοτόπουλο με το ζωμό σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 200Ο για 30-40 λεπτά, προσθέτοντας τον τραχανά με κουρκουμά Mio Gusto 10 λεπτά περίπου προτού το βγάλουμε, ελέγχοντας ταυτόχρονα εάν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Καλή σας όρεξη!
κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με τραχανά με κουρκουμά Mio Gusto
Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με τραχανά με κουρκουμά Mio Gusto.
Νοστιμότατη συνταγή, κατάλληλη για κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλο ή εναλλακτικά ένα κοτόπουλο ολόκληρο
300gr τραχανάς με κουρκουμά Mio Gusto
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
1 κύβο κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
50 gr έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου, ενώ ταυτόχρονα τα αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια τα βάζουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου, ανακατεύουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, τον κύβο και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το κοτόπουλο με το ζωμό σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 200Ο για 30-40 λεπτά, προσθέτοντας τον τραχανά με κουρκουμά Mio Gusto 10 λεπτά περίπου προτού το βγάλουμε, ελέγχοντας ταυτόχρονα εάν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Καλή σας όρεξη!