Τραχανάς λαχανικών Mio Gusto με σπανάκι.
Η εναλλακτική γευστική πρόταση για το σπανακόρυζο.
Υλικά:
300 gr τραχανάς λαχανικών Mio Gusto
500 gr φρέσκο σπανάκι
2 φρέσκα κεμμυδάκια
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
Άνηθος
1 – 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Εκτέλεση
· Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματίζουμε για 3 λεπτά το σπανάκι και στη συνέχεια το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
· Ζεσταίνουμε σε μία χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε .
· Προσθέτουμε τον τραχανά λαχανικών Mio Gusto και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού , προσθέτουμε βραστό νερό καλύπτοντας τα υλικά μας και αλατοπιπερώνουμε.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να βράσει και να φουσκώσει σιγά –σιγά ( θα χρειαστεί περίπου 6 - 8 λεπτά ).
· Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και έξτρα χυμό λεμόνι .
· Σερβίρουμε και προσθέτουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φερσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!!
τραχανάς λαχανικών Mio Gusto με σπανάκι.
Τραχανάς λαχανικών Mio Gusto με σπανάκι.
Η εναλλακτική γευστική πρόταση για το σπανακόρυζο.
Υλικά:
300 gr τραχανάς λαχανικών Mio Gusto
500 gr φρέσκο σπανάκι
2 φρέσκα κεμμυδάκια
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
Άνηθος
1 – 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Εκτέλεση
· Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματίζουμε για 3 λεπτά το σπανάκι και στη συνέχεια το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
· Ζεσταίνουμε σε μία χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε .
· Προσθέτουμε τον τραχανά λαχανικών Mio Gusto και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού , προσθέτουμε βραστό νερό καλύπτοντας τα υλικά μας και αλατοπιπερώνουμε.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να βράσει και να φουσκώσει σιγά –σιγά ( θα χρειαστεί περίπου 6 - 8 λεπτά ).
· Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και έξτρα χυμό λεμόνι .
· Σερβίρουμε και προσθέτουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φερσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!!