Κοτόπουλο κοκκινιστό με παπαρδέλες Mio Gusto
Κλασική, αγαπημένη συνταγή.
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 η 8 μερίδες
- 400gr παπαρδέλες Mio Gusto
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 4-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο κότας
- 1.5 λίτρα νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μπαχάρι
- Κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Βάζουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, τον κύβο, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
Σοτάρουμε 5-6 λεπτά στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 70-80 λεπτά.
Αφού βράσει το κοτόπουλο, με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
Στη σάλτσα του, ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις παπαρδέλες Mio Gusto. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τις παπαρδέλες μέσα στη σάλτσα της κότας. Σβήνουμε το φαγητό όταν πια οι παπαρδέλες έχουν σχεδόν απορροφήσει την περισσότερη σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως με ένα κομμάτι κοτόπουλο κοκκινιστό και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!!
κοτόπουλο κοκκινιστό με παπαρδέλες Mio Gusto
Κοτόπουλο κοκκινιστό με παπαρδέλες Mio Gusto
Κλασική, αγαπημένη συνταγή.
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 η 8 μερίδες
- 400gr παπαρδέλες Mio Gusto
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 4-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο κότας
- 1.5 λίτρα νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μπαχάρι
- Κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Βάζουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, τον κύβο, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
Σοτάρουμε 5-6 λεπτά στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 70-80 λεπτά.
Αφού βράσει το κοτόπουλο, με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
Στη σάλτσα του, ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις παπαρδέλες Mio Gusto. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τις παπαρδέλες μέσα στη σάλτσα της κότας. Σβήνουμε το φαγητό όταν πια οι παπαρδέλες έχουν σχεδόν απορροφήσει την περισσότερη σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως με ένα κομμάτι κοτόπουλο κοκκινιστό και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!!