Σνίτσελ χοιρινό με κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto και κόκκινη σάλτσα με μανιτάρια.
Αγαπημένο κοφτό μακαρονάκι που συνοδεύει άριστα σνίτσελ σε μία νόστιμη συνταγή.
Υλικά:
4 σνίτσελ χοιρινά
400 gr κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto
( για το πανάρισμα ):
2 αυγά
Αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη ή γαλέττα
( για τη σάλτσα ):
300gr μανιτάρια portobello
1 passata
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός
Σκληρό τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
1. Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και από τις δυο πλευρές.
Σε 3 φαρδιά μπολ, βάζουμε χωριστά το αλεύρι, τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και την τριμμένη φρυγανιά.
Βουτάμε ένα ένα τα σνίτσελ πρώτα στο αλεύρι. Μετά τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και αφού στάξει το περιττό αυγό, βουτάμε στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί τελείως.
Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (να καλύπτει περίπου μέχρι τη μέση το σνίτσελ) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζουμε κάθε κομμάτι σνίτσελ για περίπου 2′ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανή η κρούστα του.
Βγάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
2. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto και βράζουμε στο χρόνο που μας υποδεικνύει η συσκευασία.
3. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα σε χαμηλή φωτιά. Πριν προλάβει να σοταριστεί εντελώς το κρεμμύδι ρίχνουμε και τα μανιτάρια μας τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες. Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Στη συνέχεια τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε την passata . Ανακατεύουμε συνεχόμενα και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτα μας αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε τα σνίτσελ και το κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto προσθέτοντας την κόκκινη σάλτσα με τα μανιτάρια , ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκληρό τυρί τριμμένο.
Καλή σας όρεξη!!
σνίτσελ χοιρινό με κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto και κόκκινη σάλτσα με μανιτάρια
Σνίτσελ χοιρινό με κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto και κόκκινη σάλτσα με μανιτάρια.
Αγαπημένο κοφτό μακαρονάκι που συνοδεύει άριστα σνίτσελ σε μία νόστιμη συνταγή.
Υλικά:
4 σνίτσελ χοιρινά
400 gr κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto
( για το πανάρισμα ):
2 αυγά
Αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη ή γαλέττα
( για τη σάλτσα ):
300gr μανιτάρια portobello
1 passata
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός
Σκληρό τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
1. Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και από τις δυο πλευρές.
Σε 3 φαρδιά μπολ, βάζουμε χωριστά το αλεύρι, τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και την τριμμένη φρυγανιά.
Βουτάμε ένα ένα τα σνίτσελ πρώτα στο αλεύρι. Μετά τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και αφού στάξει το περιττό αυγό, βουτάμε στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί τελείως.
Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (να καλύπτει περίπου μέχρι τη μέση το σνίτσελ) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζουμε κάθε κομμάτι σνίτσελ για περίπου 2′ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανή η κρούστα του.
Βγάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
2. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto και βράζουμε στο χρόνο που μας υποδεικνύει η συσκευασία.
3. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα σε χαμηλή φωτιά. Πριν προλάβει να σοταριστεί εντελώς το κρεμμύδι ρίχνουμε και τα μανιτάρια μας τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες. Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Στη συνέχεια τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε την passata . Ανακατεύουμε συνεχόμενα και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτα μας αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε τα σνίτσελ και το κοφτό μακαρονάκι Mio Gusto προσθέτοντας την κόκκινη σάλτσα με τα μανιτάρια , ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκληρό τυρί τριμμένο.
Καλή σας όρεξη!!