miogusto contact sessionΕΙΣΟΔΟΣ   |   ΕΓΓΡΑΦΗ
favoritesΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
Αρχική   |   Η Εταιρεία   |   Πληρωμή   |   Αποστολή   |   Επικοινωνία
Προϊόντα

Δημοφιλέστερα










 





 
miogusto

μοσχαράκι στο φούρνο με χυλοπίτες Mio Gusto

» Αρχική » ΣΥΝΤΑΓΕΣ


02/05/2015
μοσχαράκι στο φούρνο με χυλοπίτες Mio Gusto

                              

Μοσχαράκι στο φούρνο με χυλοπίτες Mio Gusto

Νόστιμη, κλασική συνταγή της ελληνικής υπαίθρου.

Υλικά:

  • 500 γρ. χυλοπίτες mio gusto
  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 ματσάκι φρέσκια μαντζουράνα
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι                                                                                                                           

Εκτέλεση:                                                                                         

·        Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.

·        Μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε το σκόρδο και το κρέας.                                     

·        Το αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές για να κρατήσεις τους χυμούς του και να μην στεγνώσει.                                                                                              

·        Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την μαντζουράνα, χαμηλώνουμε το μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Αν χρειαστεί υγρά προσθέτουμε λίγο κρασί.                                                                                         

·         Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές και αλατίζουμε.  Σκεπάζουμε και αφήνουμε, έως ότου το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ( περίπου μισή ώρα). Φροντίζουμε να μείνει με αρκετή σάλτσα.                                                      

·        Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .                                          

·        Παράλληλα, ζεσταίνουμε  νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά, ίσα που να μαλακώσουν λίγο.                                                                                  

·        Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες σε ένα βαθύ ταψί, κατά προτίμηση πήλινο, και ρίχνουμε το κρέας με τη σάλτσα.                                                                                                     

·        Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά, σκεπασμένο τα πρώτα 10.

Tip
mio gusto                                                                            
Σερβίρουμε στα πιάτα μόλις βγει από το φούρνο, προσθέτοντας σκληρή μυζήθρα.

Καλή σας όρεξη!

                                 

μοσχαράκι στο φούρνο με χυλοπίτες Mio Gusto


                              

Μοσχαράκι στο φούρνο με χυλοπίτες Mio Gusto

Νόστιμη, κλασική συνταγή της ελληνικής υπαίθρου.

Υλικά:

  • 500 γρ. χυλοπίτες mio gusto
  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 ματσάκι φρέσκια μαντζουράνα
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι                                                                                                                           

Εκτέλεση:                                                                                         

·        Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.

·        Μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε το σκόρδο και το κρέας.                                     

·        Το αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές για να κρατήσεις τους χυμούς του και να μην στεγνώσει.                                                                                              

·        Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την μαντζουράνα, χαμηλώνουμε το μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Αν χρειαστεί υγρά προσθέτουμε λίγο κρασί.                                                                                         

·         Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές και αλατίζουμε.  Σκεπάζουμε και αφήνουμε, έως ότου το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ( περίπου μισή ώρα). Φροντίζουμε να μείνει με αρκετή σάλτσα.                                                      

·        Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .                                          

·        Παράλληλα, ζεσταίνουμε  νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά, ίσα που να μαλακώσουν λίγο.                                                                                  

·        Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες σε ένα βαθύ ταψί, κατά προτίμηση πήλινο, και ρίχνουμε το κρέας με τη σάλτσα.                                                                                                     

·        Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά, σκεπασμένο τα πρώτα 10.

Tip
mio gusto                                                                            
Σερβίρουμε στα πιάτα μόλις βγει από το φούρνο, προσθέτοντας σκληρή μυζήθρα.

Καλή σας όρεξη!

                                 












Το καλάθι μου
Το καλάθι σας είναι άδειο.
0 Προϊόντα  |   0,00€
cart miogusto
Συνταγές






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ »

 






miogusto
Νέα - Ανακοινώσεις






ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ »
miogusto
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για προϊόντα και προσφορές.
info address
Αλεξίου Λιάκου 42,
Σιάτιστα Κοζάνης
Τηλ: 2465 500 101
info@mio-gusto.gr
follow us


fb   tw   utube

Valid XHTML 1.0 Transitional


logo footer

visa  mastercard  maestro

vbv  sc  pb

© 2015 - mio-gusto.gr -- Κατασκευη eshop by infocus

Back to top
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.