Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Νόστιμη, κλασική και αγαπημένη συνταγή .
Υλικά:
1 κιλό χταπόδι
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι mio gusto
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια.
Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Μόλις το χταπόδι μαλακώσει (σχεδόν να είναι έτοιμο) ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.
Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει το μακαρονάκι στον πάτο της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip mio gusto
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο το βράζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ξύδι για 1/2 ώρα τουλάχιστον για να φύγει η έντονη μυρωδιά. Το στραγγίζουμε, το κόβουμε και ακολουθούμε τη διαδικασία όπως παραπάνω...
Καλή σας όρεξη
χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Νόστιμη, κλασική και αγαπημένη συνταγή .
Υλικά:
1 κιλό χταπόδι
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι mio gusto
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια.
Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Μόλις το χταπόδι μαλακώσει (σχεδόν να είναι έτοιμο) ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.
Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει το μακαρονάκι στον πάτο της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip mio gusto
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο το βράζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ξύδι για 1/2 ώρα τουλάχιστον για να φύγει η έντονη μυρωδιά. Το στραγγίζουμε, το κόβουμε και ακολουθούμε τη διαδικασία όπως παραπάνω...
Καλή σας όρεξη