Bίδες με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικo
απλή και γρήγορη συνταγή
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. βίδες mio gusto
4 λουκάνικα ( κατά προτίμηση φρανκφούρτης )
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
1 πράσινη πιπεριά
1/2 ξερό κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
5 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. Κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα .
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο.
Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα σε μέτρια φωτιά, και στη συνέχεια ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα λουκάνικα.
Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις σωθούν τα υγρά, ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ αφού τον έχουμε πρώτα αραιώσει με το νερό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο αλάτι-πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ενώ , ταυτόχρονα βράζουμε τις βίδες. Αν η σάλτσα στεγνώσει πολύ προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό στο οποίο βράζουν οι βίδες.
Μόλις βράσουν οι βίδες τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, αφού τη βγάλουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσανε οι βίδες, καθώς επίσης και τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
Tip mio gusto
Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ( λίγο πριν προσθέσουμε τη ντομάτα και τον πελτέ ). Ταιριάζει πολύ!
Καλή σας όρεξη
βίδες με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικο
Bίδες με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικo
απλή και γρήγορη συνταγή
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. βίδες mio gusto
4 λουκάνικα ( κατά προτίμηση φρανκφούρτης )
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
1 πράσινη πιπεριά
1/2 ξερό κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
5 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. Κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα .
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο.
Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα σε μέτρια φωτιά, και στη συνέχεια ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα λουκάνικα.
Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις σωθούν τα υγρά, ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ αφού τον έχουμε πρώτα αραιώσει με το νερό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο αλάτι-πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ενώ , ταυτόχρονα βράζουμε τις βίδες. Αν η σάλτσα στεγνώσει πολύ προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό στο οποίο βράζουν οι βίδες.
Μόλις βράσουν οι βίδες τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, αφού τη βγάλουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσανε οι βίδες, καθώς επίσης και τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
Tip mio gusto
Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ( λίγο πριν προσθέσουμε τη ντομάτα και τον πελτέ ). Ταιριάζει πολύ!
Καλή σας όρεξη