miogusto contact sessionΕΙΣΟΔΟΣ   |   ΕΓΓΡΑΦΗ
favoritesΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
Αρχική   |   Η Εταιρεία   |   Πληρωμή   |   Αποστολή   |   Επικοινωνία
Προϊόντα

Δημοφιλέστερα










 





 
miogusto

σάλτσα ναπολιτέν

» Αρχική » ΣΥΝΤΑΓΕΣ


05/07/2015
σάλτσα ναπολιτέν

Σάλτσα ντομάτας  (ναπολιτέν)

Η πιο διάσημη ιταλική σάλτσα. Απλή, γρήγορη, νόστιμη.

Υλικά:

   1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

   2 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένες

   5 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες,  ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια

   2 κουταλιές  της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

   3 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα

   ¼ κουταλιού του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι

   ½ ποτήρι του κρασιού,  κρασί

   1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

   1 πρέζα ζάχαρη

   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι,  ρίχνουμε το κρεμμύδι,  το σκόρδο,  τα σοτάρουμε ελαφρά και τα σβήνουμε με το κρασί.

Στη συνέχεια, όταν εξατμιστεί το κρασί,  προσθέτουμε τη ντομάτα,  το βασιλικό,  τη ρίγανη, το μαϊντανό,  τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να πιεί τα υγρά της και μείνει με το λάδι της  ( γύρω στα 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ).

Tip mio gusto:

Μπορείτε στις παραπάνω αναλογίες να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα, την οποία και μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο για  3 - 4 μέρες ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


σάλτσα ναπολιτέν


Σάλτσα ντομάτας  (ναπολιτέν)

Η πιο διάσημη ιταλική σάλτσα. Απλή, γρήγορη, νόστιμη.

Υλικά:

   1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

   2 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένες

   5 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες,  ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια

   2 κουταλιές  της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

   3 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα

   ¼ κουταλιού του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι

   ½ ποτήρι του κρασιού,  κρασί

   1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

   1 πρέζα ζάχαρη

   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι,  ρίχνουμε το κρεμμύδι,  το σκόρδο,  τα σοτάρουμε ελαφρά και τα σβήνουμε με το κρασί.

Στη συνέχεια, όταν εξατμιστεί το κρασί,  προσθέτουμε τη ντομάτα,  το βασιλικό,  τη ρίγανη, το μαϊντανό,  τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να πιεί τα υγρά της και μείνει με το λάδι της  ( γύρω στα 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ).

Tip mio gusto:

Μπορείτε στις παραπάνω αναλογίες να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα, την οποία και μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο για  3 - 4 μέρες ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.













Το καλάθι μου
Το καλάθι σας είναι άδειο.
0 Προϊόντα  |   0,00€
cart miogusto
Συνταγές






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ »

 






miogusto
Νέα - Ανακοινώσεις






ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ »
miogusto
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για προϊόντα και προσφορές.
info address
Αλεξίου Λιάκου 42,
Σιάτιστα Κοζάνης
Τηλ: 2465 500 101
info@mio-gusto.gr
follow us


fb   tw   utube

Valid XHTML 1.0 Transitional


logo footer

visa  mastercard  maestro

vbv  sc  pb

© 2015 - mio-gusto.gr -- Κατασκευη eshop by infocus

Back to top
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.