miogusto contact sessionΕΙΣΟΔΟΣ   |   ΕΓΓΡΑΦΗ
favoritesΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
Αρχική   |   Η Εταιρεία   |   Πληρωμή   |   Αποστολή   |   Επικοινωνία
Προϊόντα

Δημοφιλέστερα










 





 
miogusto

σάλτσα μπολονέζ

» Αρχική » ΣΥΝΤΑΓΕΣ


09/07/2015
σάλτσα μπολονέζ

   

 

Σάλτσα με κιμά (μπολονέζ)

Η αυθεντική μπολονέζ που θα απογειώσει τα ζυμαρικά σας!

Υλικά:
•    400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
•    200 γρ. χοιρινός κιμάς
•    ⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•    ½ καρότο τριμμένο
•    ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•    400 γρ. φρέσκια ντομάτα περασμένη στο
multi
•    1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας
•    1 ποτήρι  κρασί ( κατά προτίμηση κόκκινο)
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    ¼ κ. γλ. κανέλα
•    ¼ κ. γλ. μπαχάρι
•    ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
•    αλάτι   - πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο )

Εκτέλεση:

Σε χαμηλή, φαρδιά  κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο

και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά  τον κιμά για 5΄ - 6΄ περίπου, απλώνο-
ντάς τον με ξύλινη κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.

Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε επιπλέον για 3΄ περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το καρότο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι  και νερό τόσο όσο να σκεπάσουμε τον κιμά και σιγοβράζουμε για 30΄- 40΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του. 

Tip mio gusto

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο παστίτσιο ή το μουσακά σας με εξαιρετικά αποτελέσματα.





 

 


σάλτσα μπολονέζ


   

 

Σάλτσα με κιμά (μπολονέζ)

Η αυθεντική μπολονέζ που θα απογειώσει τα ζυμαρικά σας!

Υλικά:
•    400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
•    200 γρ. χοιρινός κιμάς
•    ⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•    ½ καρότο τριμμένο
•    ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•    400 γρ. φρέσκια ντομάτα περασμένη στο
multi
•    1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας
•    1 ποτήρι  κρασί ( κατά προτίμηση κόκκινο)
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    ¼ κ. γλ. κανέλα
•    ¼ κ. γλ. μπαχάρι
•    ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
•    αλάτι   - πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο )

Εκτέλεση:

Σε χαμηλή, φαρδιά  κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο

και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά  τον κιμά για 5΄ - 6΄ περίπου, απλώνο-
ντάς τον με ξύλινη κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.

Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε επιπλέον για 3΄ περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το καρότο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι  και νερό τόσο όσο να σκεπάσουμε τον κιμά και σιγοβράζουμε για 30΄- 40΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του. 

Tip mio gusto

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο παστίτσιο ή το μουσακά σας με εξαιρετικά αποτελέσματα.





 

 













Το καλάθι μου
Το καλάθι σας είναι άδειο.
0 Προϊόντα  |   0,00€
cart miogusto
Συνταγές






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ »

 






miogusto
Νέα - Ανακοινώσεις






ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ »
miogusto
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για προϊόντα και προσφορές.
info address
Αλεξίου Λιάκου 42,
Σιάτιστα Κοζάνης
Τηλ: 2465 500 101
info@mio-gusto.gr
follow us


fb   tw   utube

Valid XHTML 1.0 Transitional


logo footer

visa  mastercard  maestro

vbv  sc  pb

© 2015 - mio-gusto.gr -- Κατασκευη eshop by infocus

Back to top
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.