Σάλτσα με κιμά (μπολονέζ)
Η αυθεντική μπολονέζ που θα απογειώσει τα ζυμαρικά σας!
Υλικά:
• 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 200 γρ. χοιρινός κιμάς
• ⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• ½ καρότο τριμμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 400 γρ. φρέσκια ντομάτα περασμένη στο multi
• 1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας
• 1 ποτήρι κρασί ( κατά προτίμηση κόκκινο)
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ¼ κ. γλ. κανέλα
• ¼ κ. γλ. μπαχάρι
• ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
• αλάτι - πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο )
Εκτέλεση:
Σε χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τον κιμά για 5΄ - 6΄ περίπου, απλώνο-
ντάς τον με ξύλινη κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.
Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε επιπλέον για 3΄ περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το καρότο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι και νερό τόσο όσο να σκεπάσουμε τον κιμά και σιγοβράζουμε για 30΄- 40΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.
Tip mio gusto
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο παστίτσιο ή το μουσακά σας με εξαιρετικά αποτελέσματα.
σάλτσα μπολονέζ
Σάλτσα με κιμά (μπολονέζ)
Η αυθεντική μπολονέζ που θα απογειώσει τα ζυμαρικά σας!
Υλικά:
• 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 200 γρ. χοιρινός κιμάς
• ⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• ½ καρότο τριμμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 400 γρ. φρέσκια ντομάτα περασμένη στο multi
• 1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας
• 1 ποτήρι κρασί ( κατά προτίμηση κόκκινο)
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ¼ κ. γλ. κανέλα
• ¼ κ. γλ. μπαχάρι
• ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
• αλάτι - πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο )
Εκτέλεση:
Σε χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τον κιμά για 5΄ - 6΄ περίπου, απλώνο-
ντάς τον με ξύλινη κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.
Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε επιπλέον για 3΄ περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το καρότο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι και νερό τόσο όσο να σκεπάσουμε τον κιμά και σιγοβράζουμε για 30΄- 40΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.
Tip mio gusto
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο παστίτσιο ή το μουσακά σας με εξαιρετικά αποτελέσματα.