Σάλτσα καρμπονάρα
Διάσημη και αγαπημένη ιταλική σάλτσα.
Υλικά:
• 300 γρ. μπέικον καπνιστό
• 5 κρόκους αυγών
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
• Kόβουμε το μπέικον σε κύβους εάν είναι κομμάτι ή σε κομματάκια εάν είναι σε φέτες
• Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη.
• Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε κρατώντας 150ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα 150 ml. απο το νερό που κρατήσαμε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
• Ρίχνουμε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Tip mio gusto
Σερβίρουμε με φύλλα παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
σάλτσα καρμπονάρα
Σάλτσα καρμπονάρα
Διάσημη και αγαπημένη ιταλική σάλτσα.
Υλικά:
• 300 γρ. μπέικον καπνιστό
• 5 κρόκους αυγών
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
• Kόβουμε το μπέικον σε κύβους εάν είναι κομμάτι ή σε κομματάκια εάν είναι σε φέτες
• Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη.
• Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε κρατώντας 150ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα 150 ml. απο το νερό που κρατήσαμε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
• Ρίχνουμε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Tip mio gusto
Σερβίρουμε με φύλλα παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.