Σάλτσα αλ πέστο
με βασιλικό
Πήρε τ’ όνομά της από τον τρόπο που την παρασκεύαζαν παλιά κοπανώντας τα υλικά στο γουδί.
Διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο και συνοδεύει μακαρονάδες ή άλλα ζυμαρικά, αλλά και κρέας.
Υλικά:
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές κουκουνάρι
2 κουταλιές παρμεζάνα
2 κουταλιές πεκορίνο
λάδι ελιάς, αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε τη σάλτσα σε γυάλινο βάζο και τη σκεπάζουμε με λίγο λάδι.
Τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε, αραιώνουμε το μέρος που χρειαζόμαστε με λίγο ζεστό νερό.
σάλτσα αλ πέστο
Σάλτσα αλ πέστο
με βασιλικό
Πήρε τ’ όνομά της από τον τρόπο που την παρασκεύαζαν παλιά κοπανώντας τα υλικά στο γουδί.
Διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο και συνοδεύει μακαρονάδες ή άλλα ζυμαρικά, αλλά και κρέας.
Υλικά:
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές κουκουνάρι
2 κουταλιές παρμεζάνα
2 κουταλιές πεκορίνο
λάδι ελιάς, αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε τη σάλτσα σε γυάλινο βάζο και τη σκεπάζουμε με λίγο λάδι.
Τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε, αραιώνουμε το μέρος που χρειαζόμαστε με λίγο ζεστό νερό.