Γλυκός τραχανάς με κρόκο Κοζάνης και φέτα
Η μοναδική γεύση του κρόκου Κοζάνης σε μία από τις κλασικές συνταγές γλυκού τραχανά σούπα.
Υλικά:
· 300γρ γλυκός τραχανάς mio gusto
· 1 λίτρο νερό
· Ένας κύβος ζωμού κοτόπουλου
· 10-12 στίγματα κρόκου Κοζάνης
· 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
· 100 γρ. φέτα τριμμένη
· αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τον κύβο με το ζωμό κοτόπουλου στο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τον τραχανά, τα 800 ml από τον ζωμό και τον κρόκο Κοζάνης. Σιγοβράζουμε τον τραχανά σε μέτρια φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μαγείρεμά του και χρειαστεί, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό. Στα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε σε μπολ ή πιάτα της σούπας πασπαλίζοντας από πάνω με την τριμμένη φέτα.
Καλή σας όρεξη!
γλυκός τραχανάς με κρόκο Κοζάνης και φέτα
Γλυκός τραχανάς με κρόκο Κοζάνης και φέτα
Η μοναδική γεύση του κρόκου Κοζάνης σε μία από τις κλασικές συνταγές γλυκού τραχανά σούπα.
Υλικά:
· 300γρ γλυκός τραχανάς mio gusto
· 1 λίτρο νερό
· Ένας κύβος ζωμού κοτόπουλου
· 10-12 στίγματα κρόκου Κοζάνης
· 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
· 100 γρ. φέτα τριμμένη
· αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τον κύβο με το ζωμό κοτόπουλου στο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τον τραχανά, τα 800 ml από τον ζωμό και τον κρόκο Κοζάνης. Σιγοβράζουμε τον τραχανά σε μέτρια φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μαγείρεμά του και χρειαστεί, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό. Στα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε σε μπολ ή πιάτα της σούπας πασπαλίζοντας από πάνω με την τριμμένη φέτα.
Καλή σας όρεξη!