Γλυκός κόκκινος τραχανάς με κρόκο Κοζάνης
Γευστικός και αναζωογονητικός, ιδιαίτερα για τις κρύες ημέρες, είτε ως κύριο πιάτο είτε ως συνοδευτικό.
|
|
|
|
|
Υλικά:
· 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανάς γλυκός σταρένιος mio gusto
· 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
· 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
· 3 ποτήρια περίπου νερό
· Αλάτι
· Πιπέρι
· Μερικές κλωστές κρόκου Κοζάνης ή 1 φακελάκι σκόνη
· Γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
2. Προσθέτουμε και τον τραχανά και τον ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και το νερό βρασμένο στο βραστήρα για εξοικονόμηση χρόνου.
4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει ο τραχανάς.
5. Σερβίρουμε με 1 κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου και τις κλωστές ή τη σκόνη κρόκου από πάνω.
Καλή σας όρεξη!
γλυκός κόκκινος τραχανάς με κρόκο Κοζάνης
Γλυκός κόκκινος τραχανάς με κρόκο Κοζάνης
Γευστικός και αναζωογονητικός, ιδιαίτερα για τις κρύες ημέρες, είτε ως κύριο πιάτο είτε ως συνοδευτικό.
|
|
|
|
|
Υλικά:
· 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανάς γλυκός σταρένιος mio gusto
· 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
· 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
· 3 ποτήρια περίπου νερό
· Αλάτι
· Πιπέρι
· Μερικές κλωστές κρόκου Κοζάνης ή 1 φακελάκι σκόνη
· Γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
2. Προσθέτουμε και τον τραχανά και τον ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και το νερό βρασμένο στο βραστήρα για εξοικονόμηση χρόνου.
4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει ο τραχανάς.
5. Σερβίρουμε με 1 κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου και τις κλωστές ή τη σκόνη κρόκου από πάνω.
Καλή σας όρεξη!