Σούπα με γλυκό τραχανά mio gusto και μανιτάρια
Ο ταπεινός τραχανάς συνδυασμένος με τα κατάλληλα υλικά μεταμορφώνεται σε πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς.
Yλικά:
· 200γρ. τραχανά γλυκό mio gusto
· 300γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο)
· 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
· 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
· 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
· 4 φύλλα δάφνης
· ½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
· 1 ντομάτα τριμμένη
· 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
· 2 κουτ. σούπας κονιάκ
· 3 λίτρα νερό
· 1 φλιτζάνι γάλα
· 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
· αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1 Aφαιρούμε το μίσχο από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Tα κόβουμε σε μέτριες φέτες ή τα σπάμε με το χέρι.
Βήμα 2 Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 3 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Pίχνουμε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Mόλις εξατμιστεί, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
Βήμα 4 Προσθέτουμε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Pίχνουμε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια
Σούπα με γλυκό τραχανά mio gusto και μανιτάρια
Ο ταπεινός τραχανάς συνδυασμένος με τα κατάλληλα υλικά μεταμορφώνεται σε πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς.
Yλικά:
· 200γρ. τραχανά γλυκό mio gusto
· 300γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο)
· 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
· 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
· 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
· 4 φύλλα δάφνης
· ½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
· 1 ντομάτα τριμμένη
· 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
· 2 κουτ. σούπας κονιάκ
· 3 λίτρα νερό
· 1 φλιτζάνι γάλα
· 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
· αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1 Aφαιρούμε το μίσχο από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Tα κόβουμε σε μέτριες φέτες ή τα σπάμε με το χέρι.
Βήμα 2 Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 3 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Pίχνουμε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Mόλις εξατμιστεί, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
Βήμα 4 Προσθέτουμε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Pίχνουμε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!