Βίδες mio gusto με σάλτσα ντομάτας μαζί με μπουκιές κοτόπουλου και λουκάνικο Νόστιμη συνταγή που συνδυάζει το κοτόπουλο με το λουκάνικο με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας .
Υλικά :
500γρ. βίδες mio gusto
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
400γρ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
350γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
150γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά του γλυκού φυλλαράκια δυόσμου αποξηραμένου
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζοντας τα κυβάκια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε μέσα τις λεπτές φέτες του λουκάνικου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε την πάπρικα, το δυόσμο και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε 1½ ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη διατηρούμε ζεστή μέχρι το σερβίρισμα.
Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά και τις σουρώνουμε. Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν οι βίδες ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Αδειάζουμε πάλι μέσα τις σουρωμένες βίδες και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα με το λουκάνικο και το κοτόπουλο.
Tip mio gusto
Σερβίρουμε με μπόλικη κεφαλογραβιέρα ή οποιοδήποτε σκληρό τυρί της επιλογής σας.
Καλή σας όρεξη!
βίδες mio gusto με σάλτσα ντομάτας μαζί με μπουκιές κοτόπουλου και λουκάνικο
Βίδες mio gusto με σάλτσα ντομάτας μαζί με μπουκιές κοτόπουλου και λουκάνικο Νόστιμη συνταγή που συνδυάζει το κοτόπουλο με το λουκάνικο με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας .
Υλικά :
500γρ. βίδες mio gusto
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
400γρ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
350γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
150γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά του γλυκού φυλλαράκια δυόσμου αποξηραμένου
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζοντας τα κυβάκια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε μέσα τις λεπτές φέτες του λουκάνικου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε την πάπρικα, το δυόσμο και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε 1½ ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη διατηρούμε ζεστή μέχρι το σερβίρισμα.
Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά και τις σουρώνουμε. Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν οι βίδες ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Αδειάζουμε πάλι μέσα τις σουρωμένες βίδες και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα με το λουκάνικο και το κοτόπουλο.
Tip mio gusto
Σερβίρουμε με μπόλικη κεφαλογραβιέρα ή οποιοδήποτε σκληρό τυρί της επιλογής σας.
Καλή σας όρεξη!