miogusto contact sessionΕΙΣΟΔΟΣ   |   ΕΓΓΡΑΦΗ
favoritesΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
Αρχική   |   Η Εταιρεία   |   Πληρωμή   |   Αποστολή   |   Επικοινωνία
Προϊόντα

Δημοφιλέστερα










 





 
miogusto

aglio olio e peperoncino με βίδες mio gusto

» Αρχική » ΣΥΝΤΑΓΕΣ


24/01/2016
aglio olio e peperoncino με βίδες mio gusto

 Aglio olio e peperoncino

με βίδες mio gusto

Απλή και μίνιμαλ  σε υλικά και προσπάθεια συνταγή.

Η επονομαζόμενη και «σάλτσα των φτωχών», με την απλή γεμάτη γεύση της, τυγχάνει εξαιρετικής δημοφιλίας εντός και εκτός Ιταλίας.

 

Υλικά :
1 πακέτο βίδες
mio gusto
6 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες (όχι πολύ λεπτές και χωρίς το πράσινο φύτρο)
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

μισή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή εναλλακτικά μισή κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
έξτρα παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Για να γίνουν al dente, αφαιρούμε από το χρόνο βρασμού της συσκευασίας μισό με ένα λεπτό.

 
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα αν δεν έχουμε – θα πρέπει να χωράει τις βίδες) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι μόλις να χρυσίσει (δεν πρέπει να μαυρίσει γιατί η γεύση του θα βγει πικρή). Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.


Στραγγίζουμε τις βίδες (κρατώντας πάντα 1 φλιτζάνι  από το νερό που έβρασαν, για την περίπτωση που θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο στις βίδες) και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις 4 κουταλιές της σούπας τυριού και μαγειρεύουμε  για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού.

Σερβίρουμε προσθέτοντας ( προαιρετικά ) έξτρα παρμεζάνα.

 

Καλή σας όρεξη!

 

aglio olio e peperoncino με βίδες mio gusto


 Aglio olio e peperoncino

με βίδες mio gusto

Απλή και μίνιμαλ  σε υλικά και προσπάθεια συνταγή.

Η επονομαζόμενη και «σάλτσα των φτωχών», με την απλή γεμάτη γεύση της, τυγχάνει εξαιρετικής δημοφιλίας εντός και εκτός Ιταλίας.

 

Υλικά :
1 πακέτο βίδες
mio gusto
6 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες (όχι πολύ λεπτές και χωρίς το πράσινο φύτρο)
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

μισή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή εναλλακτικά μισή κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
έξτρα παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Για να γίνουν al dente, αφαιρούμε από το χρόνο βρασμού της συσκευασίας μισό με ένα λεπτό.

 
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα αν δεν έχουμε – θα πρέπει να χωράει τις βίδες) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι μόλις να χρυσίσει (δεν πρέπει να μαυρίσει γιατί η γεύση του θα βγει πικρή). Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.


Στραγγίζουμε τις βίδες (κρατώντας πάντα 1 φλιτζάνι  από το νερό που έβρασαν, για την περίπτωση που θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο στις βίδες) και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις 4 κουταλιές της σούπας τυριού και μαγειρεύουμε  για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού.

Σερβίρουμε προσθέτοντας ( προαιρετικά ) έξτρα παρμεζάνα.

 

Καλή σας όρεξη!

 












Το καλάθι μου
Το καλάθι σας είναι άδειο.
0 Προϊόντα  |   0,00€
cart miogusto
Συνταγές






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ »

 






miogusto
Νέα - Ανακοινώσεις






ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ »
miogusto
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για προϊόντα και προσφορές.
info address
Αλεξίου Λιάκου 42,
Σιάτιστα Κοζάνης
Τηλ: 2465 500 101
info@mio-gusto.gr
follow us


fb   tw   utube

Valid XHTML 1.0 Transitional


logo footer

visa  mastercard  maestro

vbv  sc  pb

© 2015 - mio-gusto.gr -- Κατασκευη eshop by infocus

Back to top
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.