Aglio olio e peperoncino
Απλή και μίνιμαλ σε υλικά και προσπάθεια συνταγή.
Η επονομαζόμενη και «σάλτσα των φτωχών», με την απλή γεμάτη γεύση της, τυγχάνει εξαιρετικής δημοφιλίας εντός και εκτός Ιταλίας.
Υλικά :
1 πακέτο βίδες mio gusto
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες (όχι πολύ λεπτές και χωρίς το πράσινο φύτρο)
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή εναλλακτικά μισή κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
έξτρα παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Για να γίνουν al dente, αφαιρούμε από το χρόνο βρασμού της συσκευασίας μισό με ένα λεπτό.
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα αν δεν έχουμε – θα πρέπει να χωράει τις βίδες) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι μόλις να χρυσίσει (δεν πρέπει να μαυρίσει γιατί η γεύση του θα βγει πικρή). Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τις βίδες (κρατώντας πάντα 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, για την περίπτωση που θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο στις βίδες) και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις 4 κουταλιές της σούπας τυριού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
Σερβίρουμε προσθέτοντας ( προαιρετικά ) έξτρα παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!
aglio olio e peperoncino με βίδες mio gusto
Aglio olio e peperoncino
Απλή και μίνιμαλ σε υλικά και προσπάθεια συνταγή.
Η επονομαζόμενη και «σάλτσα των φτωχών», με την απλή γεμάτη γεύση της, τυγχάνει εξαιρετικής δημοφιλίας εντός και εκτός Ιταλίας.
Υλικά :
1 πακέτο βίδες mio gusto
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες (όχι πολύ λεπτές και χωρίς το πράσινο φύτρο)
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή εναλλακτικά μισή κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
έξτρα παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Για να γίνουν al dente, αφαιρούμε από το χρόνο βρασμού της συσκευασίας μισό με ένα λεπτό.
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα αν δεν έχουμε – θα πρέπει να χωράει τις βίδες) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι μόλις να χρυσίσει (δεν πρέπει να μαυρίσει γιατί η γεύση του θα βγει πικρή). Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τις βίδες (κρατώντας πάντα 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, για την περίπτωση που θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο στις βίδες) και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις 4 κουταλιές της σούπας τυριού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
Σερβίρουμε προσθέτοντας ( προαιρετικά ) έξτρα παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!