Τυρόπιτα με τραχανά.
Η αγαπημένη τυρόπιτα, με την προσθήκη τραχανά, αποκτά μια πιο ιδιαίτερη, μεστή γεύση!
Υλικά:
500γρ τραχανά γλυκό mio gusto
6 φύλλα για πίτα
½ κιλό φέτα Μπούρινος ( θρυμματισμένη )
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 λίτρο γάλα
5 αβγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού βιτάμ
πιπέρι
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τον τραχανά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, για περίπου 10-12 λεπτά.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει το περιεχόμενο.
Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, τη φέτα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Αλείφουμε ένα ταψί με βιτάμ και στρώνουμε δύο από τα φύλλα, τα οποία τα αλείφουμε κι αυτά. Απλώνουμε τη μισή από τη γέμιση, στρώνουμε άλλα δύο φύλλα, αλειμμένα κι αυτά με βιτάμ, αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα τελευταία δύο φύλλα, κομμένα στο ίδιο μέγεθος με το ταψί, αφού τα αλείψουμε κι αυτά με βιτάμ. Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω και μεσαίων φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τις πιέζουμε να κολλήσουν με τα πάνω φύλλα.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε την τυρόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, προτού την κόψουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα.
Καλή σας όρεξη!
τυρόπιτα με τραχανά
Τυρόπιτα με τραχανά.
Η αγαπημένη τυρόπιτα, με την προσθήκη τραχανά, αποκτά μια πιο ιδιαίτερη, μεστή γεύση!
Υλικά:
500γρ τραχανά γλυκό mio gusto
6 φύλλα για πίτα
½ κιλό φέτα Μπούρινος ( θρυμματισμένη )
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 λίτρο γάλα
5 αβγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού βιτάμ
πιπέρι
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τον τραχανά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, για περίπου 10-12 λεπτά.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει το περιεχόμενο.
Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, τη φέτα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Αλείφουμε ένα ταψί με βιτάμ και στρώνουμε δύο από τα φύλλα, τα οποία τα αλείφουμε κι αυτά. Απλώνουμε τη μισή από τη γέμιση, στρώνουμε άλλα δύο φύλλα, αλειμμένα κι αυτά με βιτάμ, αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα τελευταία δύο φύλλα, κομμένα στο ίδιο μέγεθος με το ταψί, αφού τα αλείψουμε κι αυτά με βιτάμ. Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω και μεσαίων φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τις πιέζουμε να κολλήσουν με τα πάνω φύλλα.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε την τυρόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, προτού την κόψουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα.
Καλή σας όρεξη!